tisdag 24 maj 2011

Karolinas lata sommarfrallor

Receptet på dom här goda frallorna var med i det nya numret
av Buffe.
Jag kan verkligen rekommendera dom här frallorna som inte bara var väldigt goda utan oxå väldigt lätta att göra!!
Här kommer receptet till er som inte har tidningen Buffe.

1/2 pkt jäst
5 dl kallt vatten
2 tsk salt
1 msk olivolja
1 msk honung
ca 12 dl rågsikt

Rör ut jästen i det kalla vattnet.Tillsätt honung,olivolja,salt och rågsikt.Blanda ihop degen.Täck med handduk och ställ i kylen över natten.Ta fram degen på morgonen och häll ut den på rejält mjölat bakbord.KNÅDA INTE!!!!!!
Häll över lite mjöl,skär i bitar och lägg på plåt med bakplåtspapper.Grädda i 225 grader i ca 20 minuter.KLART!!

1 kommentar:

  1. Jag gör dessa typ varje vecka! Blandar lite olika mjölsorter som jag känner och har i hasselnötter/valnötter mfl och ibland riven ost på. Etoppen o sig men även som basrecept att freebase från. Superrecept helt enkelt!

    SvaraRadera