![]() |
Receptet på dom här goda frallorna var med i det nya numret av Buffe. |
Här kommer receptet till er som inte har tidningen Buffe.
1/2 pkt jäst
5 dl kallt vatten
2 tsk salt
1 msk olivolja
1 msk honung
ca 12 dl rågsikt
Rör ut jästen i det kalla vattnet.Tillsätt honung,olivolja,salt och rågsikt.Blanda ihop degen.Täck med handduk och ställ i kylen över natten.Ta fram degen på morgonen och häll ut den på rejält mjölat bakbord.KNÅDA INTE!!!!!!
Häll över lite mjöl,skär i bitar och lägg på plåt med bakplåtspapper.Grädda i 225 grader i ca 20 minuter.KLART!!
Jag gör dessa typ varje vecka! Blandar lite olika mjölsorter som jag känner och har i hasselnötter/valnötter mfl och ibland riven ost på. Etoppen o sig men även som basrecept att freebase från. Superrecept helt enkelt!
SvaraRadera